AMANAH SEDIA TERIMA PAS JIKA TINGGALKAN RASUAH?

Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad yang juga bekas Menteri Wilayah dari Parti Amanah Negera (Amanah)berkata, beliau sentiasa terbuka untuk bermuzakarah dengan parti lamanya Parti Islam Se-Malaysia (PAS) dalam isu kebersamaan didalam politik.


Katanya dalam satu wawancara Sinar Harian semalam, kalau PAS nak kerjasama dengan Amanah, PAS kena berubah.


"Biar PAS tolak rasuah, biar PAS tolak perkauman, biar PAS tolak salah guna kuasa, biar PAS pentingkan rakyat dan negara, baru kita boleh kerjasama", kata Pengarah Komunikasi Amanah.


Dalam satu kenyataan sebelum ini, Pas akan bekerjasama dengan Parti Amanah Negara (Amanah) untuk Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor jika parti tersebut meninggalkan DAP.


Naib Presiden Pas, Senator Idris Ahmad berkata demikian ketika ditanya mengenai cadangan bekas pemimpin Amanah supaya Pakatan Harapan (PH) menghulurkan bantuan kepada Pas dan Bersatu dalam PRN Johor.Kita boleh (bekerjasama) dengan Amanah, dengan syarat dia tinggalkan DAP, katanya.


LINK : https://www.sinarharian.com.my/article/184781/Pilihan-Raya/PRN-Johor/PRN-Johor-Pas-boleh-bekerjasama-jika-Amanah-tolak-DAP 
Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.