VIRAL ISU BALAK TERENGGANU : SIAPA PEMILIK KONSORTIUM SEJAHTERA, ADAKAH SYARIKAT MILIK PAS TERENGGANU?

SYARIKAT KONSORTIUM SEJAHTERA SDN. BHD. ditubuhkan pada 03.09.2018 yang lalu dan alamat berdaftar LOT PT 2296, Taman Adis Indah, Jalan Tok Adis, Kuala Ibai, Kuala Terengganu, Terengganu Darul Iman.

Syarikat ini ditubuhkan selepas PAS mengambil alih pemerintahan negeri Terengganu selepas 09.05.2018 (PRU14)?

Konsortium Sejahtera ini juga diuruskan oleh 4 orang ahli jemaah pengarah yang terdiri daripada Mazlan Bin Ali, Mohd Ibrahin Md Ali, Ahmad Ramzi Bin Abdullah dan Abdullah Bin Ismail diman bertanggungjawab hal-hal berkaitan syarikat tersebut.

Tujuan utama penubuhan syarikat ini adalah untuk hasil hutan dan pasir di Terengganu yang mana juga akan menjalankan perniagaan seumpamanya serta berkaitan?


ISUnya - SIAPA mereka semua?


SIAPA  disebalik Konsortium Sejahtera?

Ramzi Abdullah
Pengerusi JPKK bandar paka
Dun paka
Proksi YB Satipu Bahri?

Mohd Ibrahim
Pengerusi jpkk gong gemia
Dun paka
Proksi YB Satipu Bahri?


Kumpulan Pengurusan Kayu Kayan 
Juga GLC Negeri
Chairman YB Satiful Bahri
Untung atas angin masuk ke KONSORTIUM SEJAHTERAMintok-mintok bukan balok ning ah...Pengerusi Jawatankuasa Perdagangan, Perindustrian, Pembangunan Wilayah & Kesejahteraan Pentadbiran Negeri Terengganu, Dato’ Tengku Hasan Tengku Omar yang baru dilantik sebagai Pengerusi Golden Pharos Berhad mulai 1 Ogos 2018.


Kumpulan Pengurusan Kayu Kayan Terengganu (KPKKT) di pengerusikan oleh Adun Paka YB Sahtipu Bahri Mamat yang juga Exco Pendidikan Negeri Terengganu. 


MAKA JELAS LAH APA PERNIAGAAN YANG SEDANG BERLANGSUNG?

Pengalaman kerajaan PAS 1999-2004 yang lalu disaman oleh Syarikat Balak dahulu mengajar PAS hari ini lebih berhati-hati dalam Urusan balak kali ini dengan tertubuhnya syarikat tersebut.
Tags

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.