ADUN PUTERI WANGSA MINTA SUMBANGAN ORANG RAMAI BANTU MANGSA KEBAKARAN, SEDANGKAN TUANKU SULTAN JOHOR TELAH SELESAIKAN SEMUANYA?


WAKIL Rakyat tunggal yang menang dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor 12 Mac 2020 dari  Parti Ikatan Demokratik Malaysia (MUDA) bagi Dewan Undangan Negeri (DUN) Puteri Wangsa Amira Aisya Abd Aziz, 27 yang juga Setiausaha Agung MUDA sedang meraih simpati rakyat dalam menjalankan tugas sebagai wakil rakyat.

Beliau tanpa segan dan malu memohon kepada rakyat dengan meminta derma bagi memberikan sumbangan kepada mangsa-mangsa kebakaran di kawasan beliau Felda Ulu Tebrau beberapa hari lalu.

Rakyat Johor terutamanya kawasan Dun Puteri Wangsa melihat ujian pertama wakil rakyat dari parti MUDA itu sebagai gagal dalam melaksanakan tanggungjawabnya sebagai ADUN yang dipilih.

Dalam kejadian tersebut, beliau sendiri lewat menghadirkan diri dan wakil yang kononnya pegawai beliau bagi kawasan Felda Ulu Tebrau juga tidak nampak muka di hari kejadian. 

Pegawai tersebut hadir hanya bergambar dan membuat seperti kenyataan akhbar lagaknya.


Wakil rakyat yang menang membuat alasan beliau mempunyai program yang telah dirancang awal tanpa menjelaskan apakah program tersebut.

Memalukan apabila Baginda Tuanku Sultan Johor sendiri bergegas mencemar duli melawat lokasi kebakaran yang melibatkan 5 unit kedai. Bukan itu sahaja, Tuanku turut perkenan membiayai keseluruhan kos pembinaan kedai-kedai yang terlibat di dalam kecelakaan tersebut.

Wakil rakyat Muda yang menang baru sahaja muncul dengan cara yang sama dilakukan oleh pegawai beliau. Bergambar di hadapan kedai yang musnah sama sekali terbakar dan menyeru rakyat Malaysia menderma ke akaun yang disertakan bersama untuk membantu mangsa kebakaran.

Adakah wakil rakyat Muda tidak membaca berita terkini bahawa Tuanku Sultan Johor telah selesaikan segalanya?

Paling tidak masuk akal, semasa kempen pilihanraya negeri tidak pula tercatat di dalam manifesto Muda bahawa ‘rakyat perlu membantu rakyat’ kiranya berlaku bencana.

Mudah kerja wakil rakyat Muda. Rakyat susah hantar pegawai dahulu.

Tags

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.