EXCO KERAJAAN NEGERI PAS TERENGGANU PILIH KASIH AGIH BANTUAN? - AYAH USTAZ


TERENGGANU mengalami bencana banjir yang agak luar biasa tahun ini daripada yang pernah berlaku sebelum pada tahun-tahun yang lalu dimana kawasan yang tidak pernah dinaiki air ‘Bohh’ turut mengalami air yang luar biasa.

Ianya berlaku di daerah Hulu Terengganu yang mana menyebabkan hamper keseluruhannya terjejas teruk dan kedalaman air yang tinggi.

Dalam pada itu, kelembapan jentera daripada kerajaan negeri (PAS) juga menyukarkan rakyat untuk bertindak dengan lebih cepat kerana keadaan serta arahan daripada kerajaan tidak sampai kepada rakyat sedangkan aras air yang naik begitu cepat sehinggakan ada yang keluar rumah sehelai sepinggang.

Rakyat Terengganu yang sudah kebiasaannya menerima keadaan banjir sebelum ini dimana pada tahun 2014 lalu pernah berlaku banjir yang agak besar tetapi masih dapat dikawal dengan sebaiknya kerana pengurasan bencana peringkat negeri bersedia lebih awal dan berpengalaman walau apa jua keadaan berlaku.

Peranan yang dimainkan oleh MPKK yang terlibat juga teruk dan hampir semuanya tidak berfungsi kerana tidak menerima arahan yang jelas daripada pemimpin mereka.

DALAM suasana begitu, peranan YB dan Wakil Kerajaan yang dilantik oleh PAS dilihat GAGAL menguruskan bencana kali ini walaupun rakyat kedinginan dan kelaparan sehinggakan rakyat yang terlibat banjir meminta pertolongan kawan-kawan dan saudara mara datang membantu mereka.

Pengagihan bantuan juga YB-YB dan lebai-lebai pilih kasih sedangkan dalam satu kawasan itu semuanya terlibat dengan bencana banjir sepertimana yang telah ditularkan dalam MEDSOS beberapa jam ýang lalu.


YB yang berjawatan sebagai Exco Kerajaan Negeri Terengganu itu hanya pilih mangsa banjir dari kalangan mereka (PAS), sedangkan bencana ini melibatkan semua rakyat tidak kira berlainan fahaman politik dan sebagainya.

Satu status Facebook yang dimuat naik oleh Áyah Ustaz’ berkata “Nie rupanya perangai YB, mari parking depan umah, yg belah depan dapat, rumah sebelah langsung x endah. X dtg tegur n tanya khabar pun. Yg tanda merah tu rumah aq. X harap pun bantuan tp sekurang2nya mailah tanya khabar tgk keadaan. Ni sedap2 duk belakang hilux bergambar. Satu nk pesan kat YB n the gang. Ingat rumah aq yg bertanda tu. Lepas nie kalau mari nk kempem nk ngundi, mmg aq hambat balik semua. Mmg x leh pakai YB lagu nie....” 


Allah SWT sebenarnya mahu menguji PAS yang menjadi kerajaan hari ini dimana mereka menduduki takhta pentadbiran dengan menumpang FITNAH dajjal semasa PRU 14 lalu dan kini TIDAK pernah menjaga AMANAH rakyat sehinggakan berlaku perbezaan darjat dan jurang keseluruhan rakyat.

APA yang mereka kata, ulang, cacian kepada kerajaan dahulu KINI mereka yang lebih teruk apabila mendapat KUASA?


FIKIR-FIKIR kan lah !!!Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.