#PRNJOHOR : BANGSA JOHOR TEKAD TANAM PN & PH KALI INI

RAKYAT Negeri Johor hari ini menyatakan keyakinan bahawa Perikatan Nosional (PN) bakal kembali menguasai alam kubur apabila “POSTER BOY” mereka tidak sayang kepada bangsa Johor sepertimana berlaku dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka tempoh hari.

Slogan PRN Melaka adalah “ABAH SAYANG MELAKA” dan dalam PRN Johor “ABAH PRIHATIN” sahaja kepada rakyat dan pengundi Johor, ini bermakna rakyat Johor tidak bersungguh-sungguh untuk membantu dan berkhidmat di negeri Johor.

Ramai yang ditemui, PN akan terus berkubur kali ini walaupun mereka bersama dengan PAS dan pakar dalam mengeluarkan dalil dan fakwa songsang demi meraih sokongon pengundi Johor seperti mana berlaku dalam kenyataan akhbar semalam dimana Presiden PAS Abdul Hadi Awang dengan angkuh menyatakan Bangsa Melayu Johor belum cukup kesedaran dalam politik Islam yang dibawa mereka "Johor kurang kesedaran politik Islam".

Penghinaan ini harus diterjemahkan menerusi undi pada 12 mac nanti dan bangsa johor perlu tanam PN dan PH hidup-hidup kali ini.

Selama 22 bulah ditadbir PH dan 17 bulan ditadbir PN, APA yang bangsa Johor dapat daripada mereka melainkan kesusahan hidup dibuang kerja, ekonomi keluarga teruk, kebajikan rakyat tidak terjaga dan sebagainya lagi.

Kali ini dalam PRN mereka datang dengan pelbagai janji yang tidak munasabah dan mengelirukan rakyat leseluruhannya, oleh itu bangsa Johor harus menghukum mereka kali ini.

RISIKAN MH mejelang 4 hari sebelum hari pembuangan undi, sebanyak 38 kerusi iaitu 2/3 kerusi dewan undangan negeri (DUN) akan menjadi milik Barisan Nasional (BN)  dan selebihnya PH. Manakala PN seperti biasa akan mendapat 2 kerusi kali ini (batu kubur).

Gabungan PN iaitu PAS seperti biasa akan mendapat telor (0) kerana beberapa kerusi mereka akan menyebabkan kehilangan wang deposit dalam PRN kali ini.

Suka menghukum

Suka merendahkan orang

Suka berandaian

 

Suka menggelarkan pihak lain pelbagai perumpamaan.

Dia sajalah terbaik

Dia sajalah arif tentang islam

Dia sajalah tak pernah buat salah

Dia sajalah perasan suci

Inilah apabila ularmak berstatus politikus.

 Harap rakyat Johor nilaikan, parti yang korang nak undi telah perlekeh, Johor kurang kesedaran politik islam katanya.

 Apa yang dia maksudkan tentang politik islam?

 Adakah rakyat Johor kurang arif tentang islam?

 Adakah orang Johor kurang pengetahuan tentang islam?

 Sebab Johor dia anggap kurang kesedaran politik islam pemimpin PN (Midin, Hamzah dll) menghadiri acara tarian separuh bogel.

 Pas perasan terlalu islamik maksum sampai boleh menghukum siapa saja yang tidak sehaluan dengan mereka.

 Pas perasan islamik sampai perjuangan Hudud Pas ikut perkembangan arus politik, apabila jadi kerajaan terus senyap perjuangan tersebut.

 


Tags

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.