VIDEO PANAS : AHLI PARLIMEN UMUM KELUAR PAS, KEKAL DALAM BEBAS

 


AHLI PARLIMEN Parti Islam Se-Malaysia (PAS) sebentar tadi mengumumkan keluar daripada PAS di sidang media dalam Parlimen Malaysia.

Menurut Mohd Khairuddin Aman Razali beliau akan kekal menjadi AP BEBAS dan tidak menyertai mana-mana parti ketika ini.

Sebelum itu beliau ada membuat posting berkaitan kepimpinan PAS cuba untuk membawa kerjasama PN dan PH bagi menghadapi PRU 15 nanit. SUMBER


Ahli Parlimen Kuala Nerus, Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali, mengumumkan pendiriannya keluar daripada PAS, berkuat kuasa hari ini.

Beliau berkata, tindakannya itu selari Fasal 15(1)(a) Perlembagaan PAS iaitu keberhentian ahli dengan permintaan sendiri dengan ia sudah dimaklumkan kepada Setiausaha Agung PAS, Datuk Seri Takiyuddin Hassan dalam pertemuan di Bangunan Parlimen, pada jam 2.30 petang tadi.

Bekas Setiausaha Majlis Syura Ulamak PAS itu bagaimanapun enggan mendedahkan alasan berhubung pendiriannya itu, selain menegaskan beliau akan menjadi Ahli Parlimen Bebas.

"Saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada PAS atas peluang menjadi ahli selama 33 tahun, sejak 1989 dan seterusnya menjawat pelbagai jawatan kepemimpinan sejak 1999.

"Saya juga mengucapkan terima kasih kepada PAS yang memberi peluang untuk dicalonkan pada pilihan raya, seterusnya menjadi Ahli Parlimen Kuala Nerus sejak 2013," katanya pada sidang media di sini, hari ini.

Tags

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.