PM ISMAIL SABRI ARAH BANTU PESARA ATM DAN ADIK IMAN


DIAM-DIAM ubi berisi, itulah perumpamaan yang tepat untuk Perdana Menteri kita Datuk Seri Ismail Sabri. Ketika beliau dalam lawatan rasmi ke Jepun, Ismail Sabri sempat mengarahkan para pegawai beliau membantu pesara tentera yang dikatakan tinggal di dalam sebuah kereta sejak kira-kira 20 tahun lalu.

Setiausaha Politik beliau, Datuk Syed Mohd Fazmi Sayid Mohammad melawat bekas anggota Angkatan Tentera Malaysia Mohd Redzuan Abdullah, 60, di belakang bangunan kedai serbaneka di Taman Sungai Besi  baru-baru ini.

Sebuah rumah transit akan diberikan dalam masa terdekat, hasil kerjasama dengan Kementerian Wilayah Persekutuan. Pihak kerajaan akan bantu meringankan beban Pak Wan untuk pindah ke kawasan dan penginapan yang lebih selesa. Jabatan Hal Ehwal Veteran Tentera juga hadir untuk membantu dalam proses pendaftaran, supaya bantuan sewajarnya dapat diberikan kepada Pak Wan secepat mungkin.

Pak Wan yang berasal dari Perak dan berkhidmat selama 17 tahun dalam ATM, bersyukur apabila menerima bantuan daripada kerajaan.

"Saya berterima kasih kepada Perdana Menteri dan semua yang membantu memberikan rumah serta prihatin dengan nasib saya," katanya.

Pesara tentera yang pernah berkhidmat di unit semboyan itu berkata, dia menyara kehidupannya dengan membaiki kenderaan di kawasan sekitar Sungai Besi, dan kereta Volvo yang menjadi 'kediamannya' selama 20 tahun itu diberikan pelanggannya.

Malah Ismail Sabri yang sangat prihatin dengan nasib rakyat telah mengarahkan Ketua UMNO Bahagian Pengkalan Chepa Datuk Hj Zaluzi Sulaiman mewakili beliau untuk meluluskan rumah baru untuk adik Iman.

Sebelum ini media melapurkan adik Iman mengutip tin bagi membantu ayah beliau membaiki rumah yang hampir runtuh.

Perdana Menteri Ismail Sabri seorang yang kurang bercakap tetapi kerja untuk rakyat tetap berjalan dengan sebaik mungkin. Walaupun di mana saja beliau berada, rakyat tetap dekat dihati. Itulah keluarga Malaysia.Tags

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.