PAS TERENGGANU SELEWENG DANA BANTUAN BANJIR KERAJAAN PUSAT?

 

Keadaan rumah mangsa ketika banjir berlaku

BEBERAPA aduan yang dibuat kepada SURUHANJAYA PENCEGAHAN RASUAH MALAYSIA (SPRM) oleh mangsa-mangsa banjir Negeri Terengganu yang mana berkaitan penerimaan bantuan yang disalurkan oleh kerajaan pusat kepada rakyat Terengganu baru-baru ini.

Bantuan banjir  tersebut yang sepatutnya diagihkan kepada mangsa banjir telah diselewang oleh kepimpinan PAS Terengganu dengan menggunakan khidmat Jawatankuasa Pembangunan dan Keselamatan Kampung (JPKK) dibawah kerajaan negeri.

Dalam laporan tersebut mereka dinafikan hak untuk mendapat dana bantuan banjir tersebut dan disertakan bukti bergambar bagi mengesahkan bahawa rumah mereka terlibat banjir.

Dimanakah keadilan, kejujuran penguasa dari PAS yang konon-nya berjuang atas nama ISLAM akan tetapi pada hakikat perbuatan tidak selari dengan ajaran ISLAM yang dibawa serta dianuti merekan.

Demikian kenyataan yang telah dihantar kepada SPRM.

Kami sebagaimana penama di atas memohon jasa baik pihak tuan untuk menyiasat berkenaan bantuan tersebut di peringkat Kampung ............... Untuk makluman pihak tuan,perkara tersebut telah menjadi isu besar di kampung kami kerana orang yang layak tidak diberi bantuan sedangkan orang yang tidak layak menerima bantuan tersebut. Kami merasakan hak kami dinafikan dan ada kebocoran dalam agihan tersebut.


Baca DiSINI 

Mirsha Atia

Hahaha rmh mok kita antara hok terawal bnjir siap tenggelam dapur dokleh jugok. Alsan dok duduk pps. Tp gok eh hok duduk luor pon bederu dpt sbb kroni bokali..pastu siap ajor suruh kita nipu lain kali buat pindoh dlm pps walaupun duduk luor. Kita mok bukan sihat sgt..umur 60 an doh..dok tahu lah eh bila nok dpt duit banjir ni. Telan air je tgk org rmh dok bnjir dpt duit banjir hahahahh 

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.